GENT

16de Lentewandelzoektocht Gent

'Op zoek naar … het boek'
Telt mee voor het Ros Kampioenschap 2022
 
Periode
5 maart tot 19 juni 2022

Download het routeblad onderaan deze pagina

De stad Gent heeft een rijk literair verleden. Door de eeuwen heen zijn hier talrijke schrijvers geboren, hebben er gestudeerd, gewoond en/of gewerkt. Velen van hen beschrijven in hun oeuvre allerlei aspecten van de Arteveldestad.
Ook wetenschappelijke geschriften en boeken behoren tot de literatuur en Gent is met haar universiteit een trefpunt voor het verzamelen van dit wetenschappelijk erfgoed.
 
Tijdens deze zoektocht gaan we op zoek naar de plaatsen waar dit patrimonium bewaard wordt. Zo bekijken we de 64 meter hoge monumentale Boekentoren en de Krook, een bibliotheek die klaar is voor de 21e eeuw. We houden ook even halt bij de voormalige drukkerij van het dagblad Vooruit en  wandelen de Minard voorbij, de tempel van het Gents dialect.

Tijdens een wandeling van ongeveer 3 km lossen we een 30-tal vragen op, met hier en daar  een addertje onder het gras.

START: Sint-Pietersplein aan café De Kroon. 
Formulieren
De zoektochtbundel kan vanaf 1 maart gedownload worden via www.caborazoektochten.com

Na het invullen van een formulier op de website of het verzenden van een e-mail naar lentezoektochtgent@telenet.be en het overschrijven van € 5,00 per deelname op rekeningnummer: BE57 8900 1485 1135 op naam van Cabora met de vermelding van je naam, je e-mailadres + lentezoektocht Gent, krijg je het antwoordenblad met unieke code elektronisch doorgestuurd.
Deelname
€ 5,00
Prijzen
De eerste 20 en elke 10de in de uitslag ontvangen een geldprijs of een evenwaardig alternatief. De waarde van de prijzen wordt bepaald door het aantal deelnemers aan de zoektocht.
Samenstelling
Jacques Van Bruaene - Alix Liefooghe
Controle
Willy Elst
Praktisch
Hoe het startlokaal bereiken?

MET DE TREIN: Neem vanaf het Sint-Pietersstation Tram 1 (PERRON 2) tot halte Verlorenkost. Vandaar 400 m wandelen tot aan de start.
Route: Aan de driesprong scherp naar R Sint-Kwintensberg volledig beklimmen. Boven beland je in de Sint-Amandsstraat. Bewandel deze straat tot het Sint-Amandsplein. Ter hoogte van "Ter Linden” ga je naar L tussen de geparkeerde auto’s en neem de trap naar het Sint-Pietersplein.

MET DE AUTO TOT HET SINT-PIETERSPLEIN: Volg het parkeergeleidingssysteem: Sint-Pietersplein P10  (ondergronds). Aan start.
Zon- & feestdagen gratis parkeren bovengronds (Sint-Amandsplein en omliggende straten).
wandelCabora
 
Vraag 32
VERVALT wegens het verdwijnen van de gegevens.
 
 

Contact   Sitemap   Privacyverklaring  

© ZVRB ZOEKTOCHTVERENIGING ROS BEIAARD