GERAARDSBERGEN

9de ROS Denderroute

"LANGS DE FLANKEN VAN DE RONDE”
Telt mee voor het Ros Kampioenschap
 
Periode
1 mei tot 18 september 2023
Formulieren te bekomen op

www.denderroutezoektocht.be/zoektochtwinkel

9de Denderroute Geraardsbergen 2023
De Ronde van Vlaanderen was jarenlang een van de grootste trekpleisters voor Geraardsbergen. De hele streek ademt dan ook wielergeschiedenis. Dit jaar maken we kennis met weer een volledig nieuw parcours, dit keer richting Vlaamse Ardennen en Zwalmstreek.
Vanaf de Vesten en een bakkerijtje met echte mattentaarten gaan we op pad langs een parcours dat gaandeweg pittoresker wordt en uiteindelijk uitmondt in mooie vergezichten over de Vlaamse Ardennen, met o.a. de Elverenberg, de spectaculaire helling van de Berendries en de wijdse vergezichten vanaf de Kortendries. We verkennen nog niet eerder bezochte dorpjes zoals Deftinge, Michelbeke en Sint-Goriks-Oudenhove. Onderweg snuiven we de geschiedenis op bij de eeuwenoude Kartuizersite, maar ook een vleugje natuur mag niet ontbreken met stops bij het Vossenhol en bij de Boembekemolen aan het natuurgebied Midden-Zwalm. Diverse authentieke cafeetjes onderweg met de gelegenheid om unieke streekproducten te proeven zoals het Kartuizerbier vervolledigen het avontuur. Eindigen doen we bij de top van de legendarische Muur, de koningin onder de hellingen van de Ronde.

Eenvoudige auto- of fietszoektocht met hier en daar een addertje onder het gras van ongeveer 30 km, in één verplaatsing doenbaar, met vertrek en aankomst in Geraardsbergen.

30 korte vragen oplossen verspreid over slechts 8 stopplaatsen tussen het vertrek- en eindpunt, waaronder een korte ‘mini-fotozoektocht’. Geen omloopvraag. Geen Prisma of naslagwerken nodig, geen ingewikkeld gestelde vragen. Alles is oplosbaar met gegevens ter plaatse en/of het
routeblad.
Formulieren

 1) 

Schrijf vanaf eind april 10 € per deelname over op rekening BE52 0017 3135 3909 met in de mededeling je volledige naam en en vraag vervolgend je formulier aan via de website https://www.denderroutezoektocht.be 
(of via mail karl.delauw@telenet.be).
Van zodra betaling ontvangen sturen wij je een formulier en een unieke code door via mail (voor ten vroegste 30 april worden echter geen formulieren doorgestuurd).
 

 2) 

Alternatief: schrijf ten vroegste vanaf 1 mei 13 € over op rekeningnummer BE52 0017 3135 3909 met in de mededeling uw naam en volledig postadres en een geprint exemplaar wordt U opgestuurd.
Praktisch
Vertrekpunt: ruime gratis parking op ‘Vesten’

Opgelet: vermijd maandag (marktdag) en dinsdag (veel horecazaken onderweg dicht)
Deelname
€ 10,00
Samenstelling
Karl Delauw
Controle
Mike D’Haeseleer -  Hugette Elpers
Prijsuitreiking
Vrijdag 20 oktober om 20 uur in taverne ’t Hemelryck nabij de Muur (einde voorzien rond +/- 21u30-45). Indien nodig kan deze vervangen worden door een prijsafhaling op een zaterdagnamiddag of (in het ergste geval) een verdeling volledig in cash prijzen.
Prijzentafel
Iedereen wint een prijs in volgorde van rangschikking. De winnaar wint zoals steeds de cash jackpot van 300 euro (bij minder dan 125 deelnemers herleid tot 200 euro) Mooie prijs (elektronisch toestel) voorbehouden voor de 30ste, 60ste, 90ste, 120ste enz. in de eindstand, dus iedereen maakt kans op een mooie prijs!
autofietsZV Ros Beiaard
 
Momenteel zijn er op 2 plaatsen op het parcours wegenwerken opgedoken:

1) TUSSEN DEFTINGE EN HET VOSSENHOL:

Er is een (tijdelijke) onderbreking bij wegopdracht 20, die je tijdelijk niet meer kan uitvoeren.
Vervang wegopdrachten 19 tot en met 21 als volgt:
19. Na 900 meter einde weg bij "STOP" links (= Bontestraat) (je ziet verkeer van links niet goed komen dus kijk in de verkeersspiegel!)
20. Na 200 à 250 meter eerste straat rechts (= Hongerstraat nemen).
21. Einde weg bij vijfsprong links (= Vossenholstraat) en vervolgen met wegopdracht 22.
 
2) NA STOPPLAATS KOBBE VAN PIKKELGEM (vraag 28):

Tot 14 juli is er een wegonderbreking net voor je terug Geraardsbergen bereikt.
Vervang wegopdrachten 66 tot en met 70 als volgt:
66. Zoek terug je wagen op en neem niet de eenrichtingsstraat rechtdoor maar sla linksaf tussen pleintje en huizenrij.
67. Einde pleintje rechtsaf (= hoofdweg volgen = Pikkelgemstraat)
68. Steeds weg rechtdoor vervolgen tot einde weg. (Pikkelgemstraat wordt even verder Lindestraat en Galgestraat)
69. Einde weg bij café De Vier Wegen sla je rechtsaf (voorzichtig) en neem je terug de hoofdweg naar Geraardsbergen.
70. Bij de eerste verkeerslichten een eindje verderop linksaf slaan (= voorsorteren) en vervolg met wegopdracht 71."
 
 

Contact   Sitemap   Privacyverklaring  

© ZVRB ZOEKTOCHTVERENIGING ROS BEIAARD