GERAARDSBERGEN

8ste ROS Denderroute

"DE KRACHT VAN ALBION”
Telt mee voor het Ros Kampioenschap
 
Periode
1 mei tot 31 augustus 2022
Download het routeblad onderaan deze pagina
8ste Denderroute Geraardsbergen 2022
 
1923: Albion d’Hor, de mythische kolos, wordt kampioen. Het Brabants trekpaard kent een rijke, bijzondere geschiedenis die teruggaat tot de negentiende eeuw. Ze staan bekend om hun zachtmoedig karakter en tegelijk hun enorme kracht om zware lasten in een gezapig tempo voort te trekken. Hoewel het paard nadien verdrongen werd door tractoren en vrachtwagens is de mythe errond nooit helemaal verdwenen, en leeft deze tot op vandaag voort op tal van plekjes die ons nog herinneren aan het glorieuze verleden van dit uitzonderlijk sterke ras.

Eenvoudige auto- of fietszoektocht met hier en daar een addertje onder het gras van ongeveer 35 km, in één verplaatsing doenbaar, met vertrek en aankomst in Geraardsbergen.

Misschien wel het mooiste parcours tot dusver langs feërieke groene plekjes, met veel rustige, landelijke wegen en mooie vergezichten. Van de Vesten vertrekken we meteen voor mooie uitzichten richting Bosberg, om vervolgens langs het rustige dorpje Waarbeke en het verdwenen ‘Rijk van Lobo’ koers te zetten langs een heuvelachtig landschap richting het uitzichtpunt op de Congoberg en het dorpje Vollezele, de bakermat van het trekpaard. Via Denderwindeke vervolgen we langs talloze kapelletjes richting Zandbergen, het dorp van schilder Jan De Cooman, om via enkele brugjes over de Dender uit te komen in Schendelbeke bij het mooie uitzichtpunt over De Gavers. We eindigen bij de legendarische Muur.

30 korte vragen oplossen waaronder een ‘mini-fotozoektocht’ op een kort stukje parcours. Geen Prisma of naslagwerken nodig, geen ingewikkeld gestelde vragen. Alles is oplosbaar met gegevens ter plaatse en/of het routeblad.
Formulieren

 1) 

Download vanaf 30 april 18:00 het routeblad via https://www.denderroutezoektocht.be (waar je nadien ook je antwoorden elektronisch kunt indienen met onmiddellijke ontvangstbevestiging) of op deze webpagina en schrijf 10 € over op rekening BE52 0017 3135 3909 met in de mededeling je volledige naam en "Denderroute”
 

 2) 

Alternatief: schrijf ten vroegste vanaf 1 mei 12,5 € over op rekeningnummer BE52 0017 3135 3909 met in de mededeling uw naam en volledig postadres en een geprint exemplaar wordt U opgestuurd
Praktisch
Parking ruime gratis parking op ‘Vesten’ (vertrekpunt)

Opgelet: vermijd maandag (marktdag) en dinsdag (veel horecazaken onderweg dicht)
Deelname
€ 10,00
Samenstelling
Karl Delauw
Controle
Mike D’Haeseleer -  Hugette Elpers
Prijsuitreiking
Afhankelijk van covid-situatie in het najaar. Ofwel een prijsafhaling in taverne ’t Hemelryck in volgorde van rangschikking in tweede helft oktober, zoniet alternatieve verdeling van cash prijzen (in principe als volgt: winnaar: 300 €, 2de 100 €, 3de 70 €, 4de 60 €, 5de 50 €, 6de t.e.m. 25ste plaats + 40ste, 60ste, 80ste enz. elk min. 20 €, dit laatste bedrag kan eventueel nog licht verhogen afhankelijk van totaal aantal deelnemers/totale pot, kosten gebruik zaal e.d., mochten er dit jaar minder dan 110 deelnemers zijn zal de hoofdprijs echter herleid worden naar 200€).
Prijzentafel
Iedereen wint een prijs in volgorde van rangschikking indien een prijsafhaling kan worden georganiseerd, zoniet verdeling van cash prijzen volgens verdeelsleutel hierboven. In beide gevallen wacht de winnaar zoals steeds de cash jackpot van 300 euro!
autofietsZV Ros Beiaard
 
De wegomleiding bij wegopdracht 39 is inmiddels opgelost. Sinds deze week is er dan ook ter compensatie een nieuwe wegomleiding, dit keer bij wegopdracht 16. Het pluspunt is wel dat deze nieuwe omleiding je langs een (ander) mooi stukje parcours loodst
Wegopdracht 16
Je kan (voorlopig) het Waarbekeplein nog bereiken.
Negeer de eerste oranje pijl met de wegomleiding en vervolg tot wegopdracht 18.
Wegopdracht 19
In plaats van einde weg bij "STOP" rechts keer je terug links. Bij de bocht moet je links meebochten richting Galmaarden.
Deze weg vervolgen tot bij de verkeersgeleider waar je linksaf slaat (oranje pijl volgen).
Na zo'n 300 meter eerste straat links nemen bij de oranje pijl (= Damstraat).
Einde weg bij oranje pijl  linksaf.
Deze weg vervolgen en einde weg bij knooppunt "59" en de oranje pijl sla je niet linksaf zoals de oranje pijl aangeeft, maar wel rechtsaf.
Je bent nu terug op het parcours en je vervolgt met wegopdracht 24.
 
 

Contact   Sitemap   Privacyverklaring  

© ZVRB ZOEKTOCHTVERENIGING ROS BEIAARD