GERAARDSBERGEN

7de ROS Denderroute

"HET RAADSEL VAN DE MAKRALLEN”
Telt mee voor het Ros Kampioenschap
 
Periode
1 mei tot 31 augustus 2021

Download het routeblad onderaan deze pagina

7de Denderroute Geraardsbergen 2020
 
1487. Heinrich Kramer schrijft het beroemde werk ‘Malleus Maleficarum’, beter bekend als ‘de Heksenhamer’. Het handboek voor de heksenjacht legt in detail uit hoe men heksen moet ondervragen en welke foltermethoden het effectiefst zijn. Het boek wordt al snel een succes en geeft het startschot voor een ongeziene heksenjacht over heel Europa. In 1594 en 1595 worden in Bever twee vrouwen van hekserij beschuldigd, gewurgd en daarna levend verbrand. Tot op dag van vandaag zou door hun gewelddadige dood de geest van deze twee ‘heksen’ of ‘makrallen’ nog steeds over Bever en de omringende duistere bossen rondwaren. Kan jij het raadsel van de makrallen ontsluieren?

Eenvoudige auto- of fietszoektocht van ongeveer 36 km, in één verplaatsing doenbaar, met vertrek en aankomst in Geraardsbergen. Prachtig parcours langs feërieke groene plekjes, met veel rustige, landelijke wegen en mooie vergezichten. Van de Vesten zetten we koers naar het pittoreske dorpje Zarlardinge, om daarna de taalgrens over te steken langs de oevers van de Dender in Deux-Acren. We doorkruisen de donkere bossen van Bois-de-Lessines met zijn mysterieuze waterkasteel. In het landelijke Bever met zijn ontelbare kapelletjes in de pittoreske gehuchtjes Muydt, Puydt en Comijn staan we oog in oog met de makral, om tenslotte terug te keren naar de legendarische Muur.

30 korte vragen oplossen waaronder een ‘mini-fotozoektocht’ op een kort stukje parcours. Geen Prisma of naslagwerken nodig, geen ingewikkeld gestelde vragen. Alles is oplosbaar met gegevens ter plaatse.
Formulieren

 1) 

Download vanaf 1 mei het routeblad via https://www.denderroutezoektocht.be (waar je nadien ook je antwoorden elektronisch kunt indienen met onmiddellijke ontvangstbevestiging) of via de Ros-website en schrijf 10 € over op rekening BE52 0017 3135 3909 met in de mededeling je volledige naam en "Denderroute”
 

 2) 

Alternatief: schrijf ten vroegste vanaf 1 mei 12,5 € over op rekeningnummer BE52 0017 3135 3909 met in de mededeling uw naam en volledig postadres en een geprint exemplaar wordt U opgestuurd
Praktisch
Parking ruime gratis parking op ‘Vesten’ (vertrekpunt)

Opgelet: vermijd maandag (marktdag) en dinsdag (veel horecazaken onderweg dicht)
Deelname
€ 10,00
Samenstelling
Karl Delauw
Controle
Mike D’Haeseleer -  Hugette Elpers
Prijsuitreiking
Nog te bepalen, indien mogelijk zal een coronaproof ‘prijsafhaling’ (mondmasker en afstand houden) met verschillende tijdstippen worden georganiseerd op een voor-en namiddag (ipv ’s avonds) in het najaar (oktober of november) in de zaal van taverne ’t Hemelryck. De organisatie behoudt zich het recht voor deze indien nodig uiterlijk eind november 2021 (sluiting horeca, zaal niet beschikbaar of te duur, coronatoestand e.d.) te vervangen door een alternatieve verdeling van cash prijzen (in principe als volgt: winnaar: 300 €, 2de 100 €, 3de 70 €, 4de 60 €, 5de 50 €, 6de t.e.m. 25ste plaats + 40ste, 60ste, 80ste enz. elk min. 20 €, dit laatste bedrag kan eventueel nog licht verhogen afhankelijk van totaal aantal deelnemers/totale pot, kosten gebruik zaal e.d., mochten er dit jaar minder dan 110 deelnemers zijn zal de hoofdprijs echter herleid worden naar 200€). Op die manier vindt dus in elk geval nog dit jaar een prijsverdeling plaats, in een of andere vorm. 
Prijzentafel
Iedereen wint een (vooraf naar waarde toegekende) prijs indien een prijsafhaling kan worden georganiseerd. Indien deze vervangen wordt door cash prijzen winnen de eerste 25 in de uitslag + de 40ste, 60ste, 80ste, 100ste, 120ste enz. een alternatieve cash geld prijs van min. 20 €
autofietsZV Ros Beiaard
 
Opgelet
Wie de zoektochtbundel voor 3 mei heeft gedownload zal mogelijks een fout opmerken voor vraag 14 en 15. Er wordt gezegd "hier vragen 13 en 14” op te lossen, dit moet zijn "vragen 14 en 15”. Dit werd reeds aangepast in de huidige bundel. Beschik je over een formulier van voor 3 mei moet je ‘vragen 13 en 14’ dus lezen als ‘vragen 14 en 15’. 
Vraag 16
Boven vraag 16 lees je de tekst:
"Wandel even verder tot bij het infobord op je rechterkant met o.a. "Le village autour de son château”. 
dit moet zijn:
"Wandel even verder tot bij het infobord op je rechterkant met o.a. "Un village autour de son château”.
Vraag 18
Mini-fotozoektocht: foto B is geannuleerd, foto is nog aanwezig doch door recent uitgraven van de gracht niet meer bereikbaar. 
 

Contact   Sitemap   Privacyverklaring  

© ZVRB ZOEKTOCHTVERENIGING ROS BEIAARD