GERAARDSBERGEN

7de ROS Denderroute - AFGELAST

"HET RAADSEL VAN DE MAKRALLEN”
Telt mee voor het Ros Kampioenschap
 
Periode
AFGELAST
 
Beste zoektochters,

Na zorgvuldig overwegen van de verschillende mogelijkheden en alternatieven hebben wij beslist om de 7de Ros Denderroute dit jaar uitzonderlijk niet te laten doorgaan. 

Wij overwogen eerst het opschuiven van de startdatum van 1 mei naar een latere datum, maar dit zou tot teveel nieuwe problemen leiden.

Ten eerste verwachten wij door de coronacrisis aanzienlijk minder deelnemers dan gewoonlijk, om diverse redenen. De periode waarin men zou kunnen in goede weersomstandigheden deelnemen dreigt aanzienlijk korter te worden dan gewoonlijk. Horecazaken op het parcours zullen bovendien nog een hele tijd gesloten blijven. Ook hebben reeds verschillende andere zoektochten hun periode verlegd naar het najaar, wat gedurende een zeer krappe periode tot een overaanbod zal leiden. Hierdoor zal men als deelnemer keuzes moeten maken. Minder deelnemers brengt de kwaliteit van de prijzentafel in gevaar, en de zoektocht zou daardoor dit jaar een 'verloren editie' dreigen te worden. 

Ten tweede voorzien wij teveel problemen voor de prijsuitreiking. Wij betwijfelen dat een prijsuitreiking op een latere datum dan gewoonlijk (bv. in oktober of november), waarbij opnieuw meer dan 100 mensen samenkomen in een zaal, ook in het najaar verantwoord zal zijn. Temeer daar men momenteel uitgaat van een zeer waarschijnlijke tweede opflakkering van het coronavirus in september of oktober. Dergelijke grote samenkomsten zullen dus wellicht ook in het najaar (net als bv. de zomerfestivals) geen haalbare kaart zijn, met alle praktische problemen vandien om de prijzen bij de deelnemers te krijgen.

Om deze redenen zal de Denderroute van dit jaar helaas worden uitgesteld naar de zomer van 2021. Intussen wensen we jullie allen een goede gezondheid toe.

Keep safe,

K. Delauw

7de Denderroute Geraardsbergen 2020
 
1487. Heinrich Kramer schrijft het beroemde werk ‘Malleus Maleficarum’, beter bekend als ‘de Heksenhamer’. Het handboek voor de heksenjacht legt in detail uit hoe men heksen moet ondervragen en welke foltermethoden het effectiefst zijn. Het boek wordt al snel een succes en geeft het startschot voor een ongeziene heksenjacht over heel Europa. In 1594 en 1595 worden in Bever twee vrouwen van hekserij beschuldigd, gewurgd en daarna levend verbrand. Tot op dag van vandaag zou door hun gewelddadige dood de geest van deze twee ‘heksen’ of ‘makrallen’ nog steeds over Bever en de omringende duistere bossen rondwaren. Kan jij het raadsel van de makrallen ontsluieren?

Eenvoudige auto- of fietszoektocht van ongeveer 38 km, in één verplaatsing doenbaar, met vertrek en aankomst in Geraardsbergen. Prachtig parcours langs feërieke groene plekjes, met veel rustige, landelijke wegen en mooie vergezichten. Van de Vesten zetten we koers naar het pittoreske dorpje Zarlardinge, om daarna de taalgrens over te steken langs de oevers van de Dender in Deux-Acren. We doorkruisen de donkere bossen van Bois-de-Lessines met zijn mysterieuze waterkasteel. In Bever met zijn ontelbare kapelletjes in de pittoreske gehuchtjes Muydt, Puydt en Comijn staan we oog in oog met de makral, om tenslotte terug te keren naar de legendarische Muur.

30 korte vragen oplossen waaronder een ‘mini-fotozoektocht’ op een kort stukje parcours. Geen Prisma of naslagwerken nodig, geen ingewikkeld gestelde vragen. Alles is oplosbaar met gegevens ter plaatse. Geen klimwerk te voet nodig!
Formulieren
Toeristische Dienst De Permanensje, Markt 5, Geraardsbergen
(= vertrekpunt)
 
van maandag tot vrijdag doorlopend van 10 u tot 17 u
op zaterdag, zondag en feestdagen doorlopend van 10 u tot 17 u
 
Toeristische dienst Galmaarden (Baljuwhuis, Marktplein)
 
beperkte openingsuren

Prijsuitreiking Ros-voorjaarszoektochten
 
zondag 14 juni om 10u30, Opwijk 
Praktisch
Parking ruime gratis parking op +/- 150 meter van dienst toerisme op ‘Vesten’

Opgelet: vermijd maandag (marktdag) en dinsdag (veel horecazaken onderweg dicht)
Deelname
€ 10,00
Samenstelling
Karl Delauw
Controle
Mike D’Haeseleer -  Hugette Elpers
Prijsuitreiking
vrijdag 9 oktober 2020 om 20 uur in zaal-taverne ‘t Hemelryck op de top van de Muur
  
Hoofdprijs: Wordt het Rome, Boedapest, Venetië, of liever Amsterdam, Londen of Parijs? De winnaar wacht een unieke hoofdprijs!

Citytrip-waardebon naar een Europese stad naar keuze voor 1 of 2 personen incl. vlucht en hotel, in samenwerking met Connections.

Ook voor alle andere deelnemers is een prijs voorzien waaronder nog een aantal mooie prijzen en verschillende elektrische toestellen. Mooie prijs (elektrisch toestel) is voorbehouden voor de 30ste, 60ste, 90ste, 120ste, 150ste, enz. in de eindstand!
autofietsZV Ros Beiaard
 
 

Contact   Sitemap   Privacyverklaring  

© ZVRB ZOEKTOCHTVERENIGING ROS BEIAARD