GERAARDSBERGEN

6de ROS Denderroute

"Het Mysterie van de Zwarte Bende”
Telt mee voor het Ros Kampioenschap
 
Periode
1 mei tot 31 augustus 2019
6de Denderroute Geraardsbergen 2019
1917-1918. De Eerste Wereldoorlog loopt naar zijn einde. België is in chaos en de bevolking lijdt honger. Het zijn gevaarlijke tijden, zelfs op het platteland. Van zodra de duisternis valt gaan dieven en smokkelaars op pad langs de toen nog onverlichte wegen. Maar voor één gevaar siddert en beeft de bevolking het meest: de mysterieuze Zwarte Bende. Mannen met zwartgemaakte gezichten en vermomd in Duitse uniformen, die ‘s avonds de wegen onveilig maken en geen geweld schuwen. Ze plegen diefstallen en overvallen. In een koestal knallen ze een vrouw neer en wat later vindt men het lijk van een te loslippige man in een gracht.
 
Kan jij het mysterie langs de plaatsen van deze gruwelijke feiten ophelderen? Eenvoudige auto- of fietszoektocht van ongeveer 30 km, in één verplaatsing doenbaar, met vertrek en aankomst in Geraardsbergen.
 
Prachtig parcours langs feërieke groene plekjes, met vooral rustige, landelijke wegen en mooie vergezichten. Van de Dierkost op de Vesten zetten we koers naar Moerbeke en Galmaarden met het oude gehucht Sint-Paulus, de Wilderberg, de ‘Calogne’ en het pittoreske plekje ‘de Ratte’ bij de Markrivier, om daarna via de Sint-Leonarduskapel en de landelijke kronkelwegjes van het gehucht ‘Achter den Bos’ koers te zetten naar het prachtige uitzicht bij de Congoberg. Langs het rustige dorpje Grimminge en via het boeiende natuurcentrum De Helix keren we terug naar de legendarische Muur.
 
30 korte vragen oplossen waaronder een ‘mini-fotozoektocht’ op een kort stukje parcours, met 8 gemakkelijk te vinden foto’s. Geen Prisma of naslagwerken nodig, geen ingewikkeld gestelde vragen. Alles is oplosbaar met gegevens ter plaatse. Geen klimwerk te voet nodig!
Formulieren
Toeristische Dienst De Permanensje, Markt 5, Geraardsbergen
(= vertrekpunt)
 
van maandag tot vrijdag doorlopend van 10 u tot 17 u
op zaterdag, zondag en feestdagen doorlopend van 10 u tot 17 u 30
 
Toeristische dienst Galmaarden (Baljuwhuis, Marktplein)
 
beperkte openingsuren

1-mei zoektocht en Ros-voorjaarszoektochten
 
zondag 19 mei om 10u30, Opwijk 
Praktisch
Parking ruime gratis parking op +/- 150 meter van dienst toerisme op ‘Vesten’

Opgelet: vermijd maandag (marktdag) en dinsdag (veel horecazaken onderweg dicht)
Deelname
€ 10,00
Samenstelling
Karl Delauw
Controle
Mike D’Haeseleer -  Hugette Elpers
Prijsuitreiking
vrijdag 20 september 2019 om 20 uur in zaal-taverne ‘t Hemelryck op de top van de Muur
  
Hoofdprijs: Wordt het Rome, Boedapest, Venetië, of liever Amsterdam, Londen of Parijs? De winnaar wacht een unieke hoofdprijs!

Citytrip-waardebon naar een Europese stad naar keuze voor 1 of 2 personen incl. vlucht en hotel, in samenwerking met Connections.

Ook voor alle andere deelnemers is een prijs voorzien waaronder nog een aantal mooie prijzen en verschillende elektrische toestellen. Mooie prijs (elektrisch toestel) is voorbehouden voor de 60ste, 90ste, 120ste, 150ste, enz. in de eindstand!
autofietsZV Ros Beiaard
 
Wegbeschrijving 30
Lees: over zo'n 1000 meter tot einde weg ipv over zo'n 1000 km tot einde weg
 
 

Contact   Sitemap   Privacyverklaring  

© ZVRB ZOEKTOCHTVERENIGING ROS BEIAARD